BrandCruiter Humán Szolgáltató Kft., 1141 Budapest hello@brandcruiter.com
You are currently viewing A nagymenő

Érkezz meg fél órával korábban, amikor még tuti az előző megbeszélésen/interjún ül, akihez jöttél. Amíg vársz, többször is kérdezd meg a recepcióst, hogy még mindig nem veszi-e fel a telefont a HR-es, mert utána sietned kell. Ez jó alkalom arra, hogy összebarátkozz a recissel és jó trükkösen kifaggasd, hogy milyen a hely? Ha lehet, már tőle próbáld megtudni, hogy elég jók-e a fizuk?

Ha végre felkísérnek az interjúra, a mobilodat semmiképp se némítsd le, hátha pont felhív valaki és legalább meglátják, hogy milyen fontos ember vagy. Ha tényleg hívnak, azért legyél úriember és informáld a hívót, hogy „pont valami random interjún vagyok, de szerintem gyorsan végzek”. Aztán koncentrálj a beszélgetésre. Először is kérdezd meg, hogy mire is pályáztál? Elvégre ki várhatja el, hogy ennyi céget meg pozit megjegyezz?

Semmiképp ne hagyd, hogy ők irányítsanak, végül is az előbb mondták, hogy ez valami menedzser állásinterjú, úgyhogy biztos csak tesztelik, hogy jó főnök leszel-e – szóval jól nyomd le őket! Nem baj, ha nem egészen érted a kérdést, beszélj minél többet, töri érettségin is hogy átmentél tanulás nélkül a nagy dumával. Ha erre elhallgatnak, már nyert ügyed van! Használd ki a csendet és kérdezd meg gyorsan, hogy mennyi a fizetés, mert csak hétjegyűért váltanál így másfél év tapasztalattal. Aztán mondd meg, hogy sajnos nincs több időd, mert edzeni jársz, de küldhetik az ajánlatot és utána majd megbeszélitek a belépés napját.

Ugye nem felejtettél el értékelni?

Csatlakozási nyilatkozat

 

Mi, a(z) …………….(vállalat neve) toborzással foglalkozó szakemberei kijelentjük, hogy számunkra kiemelten fontos, hogy a hozzánk pályázó jelöltek

  • egyszerűen és gyorsan jelentkezhessenek a meghirdetett álláslehetőségeinkre;
  • minden esetben a lehető legrövidebb időn belül korrekt visszajelzést kapjanak a pályázatuk eredményéről;
  • a kiválasztási folyamat során minden publikus szakmai és szervezeti információt megkapjanak a döntésükhöz, hogy nálunk szeretnék-e folytatni a karrierjüket.

 

Ezért csatlakozunk a  kezdeményezéshez, hogy a közösségi visszajelzés adatait felhasználva egyre jobbá tehessük a kiválasztási folyamatainkat és ezáltal még vonzóbb leendő munkáltatóvá váljunk.

Hisszük, hogy ezzel nem csak HR folyamatunkat fejleszthetjük, hanem aktívan hozzájárulunk cégünk megítélésének jobbításához, valódi üzleti értéket teremtve ezáltal a vállalatunknak és partnereinknek.

 

Dátum

 

Aláírás