BrandCruiter – Összehasonlítható, objektív cégértékelések álláskeresőktől álláskeresőknek

Mit csinál a BrandCruiter?

A BrandCruiter a Tripadvisor, vagy IMDb kistestvérének tekinthető.

Kb. 1 perc alatt kitölthető kérdőívünk alapján összehasonlítható, objektív értékelési statisztikákat publikálunk álláskeresőktől álláskeresőknek és vállalatoknak a cégek kiválasztási gyakorlatáról, a hirdetéstől a pályázatot lezáró kommunikációig.

Mivel a koronavírus járvány okozta gazdasági krízis különösen megnehezíti mindenki álláskeresését, ezért most még fontosabb, hogy legalább a zsákutcákat segítsünk elkerülni.

De a célunk nem csak az, hogy megkönnyítsük az álláskeresésedet.

Tenni szeretnénk azért, hogy pozitív változást érjünk el a cégek és fejvadászok jelölt-kommunikációjában transzparens, 21. századi online megoldásunkkal, a közösségi értékelést segítségül hívva.

Ugye csatlakozol az értékelőinkhez?

Mit kell értékelnem?

Két kérdőívvel dolgozunk: 4 alapkérdés + ha interjún/teszten stb. jártál, még 2, azaz 6 összesen.

Egy perc a kitöltési idő.

A munkakeresők szempontjából ezek a legfontosabb szempontok, ezért ezekre kérünk osztályzatot:

4 alapkérdés:

· gyors és egyszerű pályázatküldés (pár percnél nem több idő)?

· ismerted-e már a céget, vagy még interneten is alig találni róluk információt?

· álláshirdetés konkrétumokkal vagy közhelyes, semmitmondó?

· gyors és korrekt visszajelzés?

+2 kérdés:

· személyes tapasztalataid a cégről?

· kiválasztásban részt vevő személyek menyire voltak képben?

Hogy zajlik az értékelés?

Átirányítunk egy kiemelten védett szerverre, ahol a BrandCruiter adatbázis-kezelőnk található.

Itt kérjük, fogadd el az adatvédelmi szabályokat, majd add meg

 • a cég nevét, amit értékelni szeretnél.
  Ezt listából tudod kiválasztani, ha elkezded begépelni. Ha nincs még a listánkban szereplő kb. 3200 között, kézzel hozzá tudod adni.
 • az email címedet (kizárólag visszaélés megelőzés miatt, nem fogunk spamelni!),
 • a pozíció nevét, amire pályáztál (legalább kb. biztos emlékszel, az elég)
 • munkavégzés helyét, amit megadtak a hirdetésben,
 • végül kiválasztod, hogy továbbjutottál-e, vagy „csak” pályáztál (és remélhetőleg választ is kaptál 😊

Ezután következnek a „Mit kell értékelnem” pontban vázolt kérdések.

1-5-ig, az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan jelölöd majd be, hogy a fenti szempontokat hogyan teljesítette a cég, akit épp értékelsz.

Minden értékhez pontosabb meghatározásokat rendeltünk, hogy a szubjektivitást minél jobban elkerüljük. Ha úgy érzed, egyik definíciónk sem adja vissza a te véleményedet pontosan, semmi gond! Ilyen esetben „osztályozz” a saját belátásod szerint.

Mit csináljak az emaillel, amit kitöltés közben kapok?

Ez az email egy kényelmi-biztonsági funkció. Ha simán befejezted a kitöltést, töröld ki nyugodtan.

De ha megszakít valami, ebből a levélből később is vissza tudsz lépni a felületünkre és ott folytathatod a kitöltést, ahol abbahagytad.

De haladó értékelőink arra is szokták használni, hogy az első kérdéseket kitöltik a pályázatküldés után, amikor még nem tudják, hogy fognak-e és milyen elutasító levelet kapni. 1-2 hét múlva már ezt is tudják értékelni.

Mi történik a leadott értékelésemmel?

Amikor befejezted a kérdőív kitöltését, rendszerünk azonnal anonimizálja azt. Ettől kezdve az „osztályzataid” belekalkulálódnak az adott vállalat értékeibe, de semmilyen értékelésed nem összeköthető már az email címeddel.

Hogyan kalkulálódik a honlapon látható BrandCruiter cégértékelés?

A honlapunkon látható érték az adott cégre beérkezett összes értékelésünk átlagértéke az elmúlt 12 hónapból (ennél régebbi adatok automatikusan törlődnek).

Mire jó a cégkereső?

Amikor megtetszik egy álláshirdetés, érdemes megnézned, hogy a hirdető vállalat milyen értékeléssel rendelkezik.

Ha nem találod a mozgó cégértékelések között, használd a kereső funkciót. Ha „Nincs találat” üzenetet kapsz, sajnos nincs még értékelésünk róluk. Kérjük, te ne felejtsd el majd értékelni őket 😊.

Mit jelent a BrandCruiter név?

A brandcruiter (ejtsd brendkrúter) egy szójáték a brand = márka és recruiter = toborzó HR-es szavakból.

Az értékelések a honlapunkon megmutatják az álláskeresőknek, hogy melyik cégek és „fejvadászok” toborzó csapatai végzik profin a kiválasztást, őket hívhatjuk BrandCruiter-nek! 😊

Mit jelent a BrandCruiter partner embléma? Milyen vállalatok csatlakozhatnak?

Partner logónk használatának két feltétele van:

1. A vállalat szerződéskötéskor aláírja a BrandCruiter csatlakozási nyilatkozatát, amiben elkötelezi magát a gyors, transzparens és egyenrangú jelölt-kommunikáció mellett.

A logót használó cégeket érdemes pályázáskor előnyben részesíteni, mert akkor is korrekt bánásmódra számíthatsz tőlük, ha végül nem téged választanak.

2. A vállalat a BrandCruiter rendszeren keresztül minden pályázójától visszajelzést kér a keresések lezárásakor, mert (anonim) statisztikáinkat saját kiválasztási folyamatainak folyamatos fejlesztésére használja.

Új céget adtam hozzá a céglistátokhoz, de nem jelenik meg azonnal a honlapon.

A listánkhoz az értékelők által hozzáadott új vállalatot rendszer-adminisztrátorunk is jóváhagyja megjelenés előtt. Ez legtöbbször néhány órán belül megtörténik – de max. 2 munkanapon belül biztosan. Ezzel a plusz kontrollal az adatbázisunkat óvjuk pl. attól, hogy elütés miatt duplán szerepeljen egy-egy vállalat.

Hogyan ellenőrzitek, hogy valóban hitelesek az adataitok?

A brandcruiter oldalain publikált statisztikák KIZÁRÓLAG az álláskeresők értékelésein alapulnak, semmiféle módon nem lehetséges vállalatok számára előnyök vásárlása, vagy az adatok megváltoztatása.

Az értékelések valódisága mindhárom érintett fél (álláskeresők, BrandCruiter partner vállalatok és BrandCruiter) érdeke, ezért mindannyian szerepet kapnak az adatok ellenőrzésében:

BrandCruiter:

 • Minden meglepő, az átlagostól értékben, gyakoriságban, vagy egyéb adat szempontjából nagyban eltérő értékelés esetén e-mailben kérünk igazolást (pl. elküldött pályázat fejléce, visszaigazoló automatikus üzenet stb.) az értékelőtől, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a rendszerünkben található értékelések valódiak.
 • BrandCruiter bármikor jogosult véletlenszerűen, az értékelőktől e-mailben igazolást kérni a fentiek szerint, így ellenőrizve az értékelő közösség érdekében az adatok hitelességét.

Értékelők:

 • Kérjük, hogy viselkedj felelősen és kizárólag akkor küldj értékelést, ha valóban részt vettél az adott kiválasztási folyamatban! Inkább ellenőrizd kétszer is, hogy biztosan a kiválasztott cégnek küldtél-e pályázatot, hiszen helytelen adatokkal véletlenül is félrevezetheted az álláskereső társaidat.
 • Kérjük, hogy 6 hónapnál régebben történt pályázatot már ne értékelj.

Vállalati partnerek – a céglistában brandcruiter logóval jelölt cégek, akik már csatlakoztak a brandcruiter kezdeményezéshez és vállalták a BrandCruiter partnerség feltételeit (lásd fent):

 • A BrandCruiter vállalati partnerei a saját vállalatuk online fiókjában ellenőrizhetik az őket értékelők e-mail címlistáját (értékelés és komment nem köthető hozzá, anonimitásod nincs veszélyben!), hogy bizonyosak lehessenek abban, hogy valódi visszajelzésekkel dolgozunk.
  Ha nem találják egy értékelőnk e-mail címét a saját pályázói adatbázisukban, jelölik ezt, de törölni nem tudják az adatot.

Ilyenkor a BrandCruiter rendszer-adminisztrátor automatikus emailt küld az értékelőnek, amiben megkérjük, hogy válaszként küldjön valamilyen igazolást a pályázatáról. Ha téves értékelésről van szó, az adatokat a rendszer törli max. 5 napon belül – ezzel védjük a BrandCruiter közösséget és partnereinket.

Nem találtam a kérdésemre a választ

Ebben az esetben küldd el a kérdésedet a hello@brandcruiter.com e-mail címre.

HOGYAN MŰKÖDIK A BRANDCRUITER ÉRTÉKELÉS