You are currently viewing Ne szórakozz a HR-essel!

Ne szórakozz a HR-essel!

Amikor egy társaságban kiderül, hogy jelöltélménnyel foglalkozom, mindenkinek van egy-két saját története, amik többnyire nem a HR-szakma mennyekbe magasztalásáról szólnak – bár üdítőek a kivételek! Én pedig nagyon szívesen hallgatom ezeket és a legutóbbi, társalkodónős történet után hadd meséljek ismét egy HR szakemberről nektek, aki egy szép őszi napon felgyűrte csinos blúza ujját és ringbe szállt a L e g b é n á b b  I n t e r j ú k é r d é s e k egyikével!

Gréta topánja jó pár éve tapossa az interjúszobák padlószőnyegét. Sok száz jelentkezőnek segített már azzal, hogy kiválasztotta őket – vagy azzal, hogy épp nem. Kevés embernek járnak olyan fürgén a gondolatai, mint neki és engem mindig lenyűgöz, mekkora tisztelettel viszonyul mindenkihez.

De a múltkori csapatépítőn történtek azért belőle is kiváltották az ellentámadást. Persze humorral és IQ-val simán nyerte a csatát:

Már régóta vezette egy patinás cég toborzó csapatát, amikor egy vezetői csapatépítő kávétól és pogácsától illatozó termében a társai azt eszelték ki, hogy ők most márpedig bebizonyítják Grétának, mennyire hasznos része az ő interjútechnikájuknak a „Milyen állat lennél?” kérdés.

Gréta szeme villámokat szórt, mélyeket lélegzett, ahogy sorban hallgatta az elmés példákat: „Ha azt mondja, oroszlán, nem választom, mert nem akarok belső konkurenciát!” „Én azt szeretem, ha kutyát említ valaki, mert a lojalitás szerintem a legfontosabb!” „Így-így! És ha farkas vagy méhecske, akkor biztosan jó csapatjátékos.”

„Na, és mit mond a mi HR-esünk, Gréta? Te milyen állatt lennél?”- fordultak froclizva Grétához.

„Nem kérdés, ágyi poloska!”

Szó bennszakad, lehelet megszegik, még a légy is abbahagyta a zümmögést a teremben.

„Miért?” – töri meg a csendet a leghangosabb kolléga.

„Mert mások vérét szívja, nincs természetes ellensége és naponta többször párosodik. Na, melyikőtök lenne most itt, ha engem egy ilyen hülye kérdés miatt nem választanak ki az interjúmon?”

Ugye nem felejtettél el értékelni?