BrandCruiter Humán Szolgáltató Kft., 1141 Budapest hello@brandcruiter.com
You are currently viewing Álláshirdetések a jelöltek szemszögéből

Közel 7000 álláskereső bevonásával készült 2020-ban egy európai felmérés. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a jelentkezők milyen információk alapján döntik el, hogy hova küldjenek pályázatot és hova ne?*

Az eredmények alapján az álláskeresők ezekre a legkíváncsibbak a hirdetésekben:
A többség már elvárja azt is (78-80%), hogy a hirdetési felületen a cég értékelései is láthatók legyenek – hisz nagyon fontos, hogy hosszú távon, jó hangulatú helyen dolgozhassunk.

Már az érdeklődők kb. fele előnyben részesíti a videós információt a szövegekkel szemben, különösen azt szeretik, ha munkatársak vagy a cégvezető beszélnek a munkahelyi hétköznapokról.

Az, hogy a fizetésről is információt kapjanak a jelentkezők, egyre erősebb tendencia és mi arra számítunk, hogy néhány éven belül teljesen elfogadott lesz. Ezt nagyban segíti, hogy több európai országban már kötelező megadni a bérsávot az álláshirdetésekben és a mobilizáció és a távoli munkavégzés elterjedésével fokozatosan csökkenni fog a különbség az egyes régiók és országok között.

*Forrás: softgarden Umfrage 2020

Tipp

A „mennyi lenne a bérigénye?” interjúkérdés sokaknak okoz fejfájást. Javasoljuk, hogy bruttó bérigényt jelölj meg, mert az interjúztató nem tudhatja, hogy milyen adókedvezményekre vagy jogosult.

Ugye nem felejtettél el értékelni?

Csatlakozási nyilatkozat

 

Mi, a(z) …………….(vállalat neve) toborzással foglalkozó szakemberei kijelentjük, hogy számunkra kiemelten fontos, hogy a hozzánk pályázó jelöltek

  • egyszerűen és gyorsan jelentkezhessenek a meghirdetett álláslehetőségeinkre;
  • minden esetben a lehető legrövidebb időn belül korrekt visszajelzést kapjanak a pályázatuk eredményéről;
  • a kiválasztási folyamat során minden publikus szakmai és szervezeti információt megkapjanak a döntésükhöz, hogy nálunk szeretnék-e folytatni a karrierjüket.

 

Ezért csatlakozunk a  kezdeményezéshez, hogy a közösségi visszajelzés adatait felhasználva egyre jobbá tehessük a kiválasztási folyamatainkat és ezáltal még vonzóbb leendő munkáltatóvá váljunk.

Hisszük, hogy ezzel nem csak HR folyamatunkat fejleszthetjük, hanem aktívan hozzájárulunk cégünk megítélésének jobbításához, valódi üzleti értéket teremtve ezáltal a vállalatunknak és partnereinknek.

 

Dátum

 

Aláírás