BrandCruiter Humán Szolgáltató Kft., 1141 Budapest hello@brandcruiter.com
You are currently viewing Ezeket szelektáld ki azonnal, ha álláshirdetéseket böngészel!

Biztos jelek, hogy ne kattints a „jelentkezem” gombra

Olyan hirdetésre nem javasoljuk, hogy elküldd az anyagodat, ahol:

  • Nem céges végű email cím van megadva. Sosem tudhatod, hogy a magánszemély mit kezd az adataiddal és nem vicces pl. a neten viszont látni, vagy hiéna üzletkötők telefonhívásait fogadni. (bővebben lásd GDPR írásunk)
  • Olyan álláshirdetés, ahol nincs kiírva a hirdető neve. Nem a fejvadász hirdetésekre gondolok, ahol „Multinacionális megbízónk számára keresünk…” – ez rendben, ha a közvetítő cég neve látszik és te az ő karrier oldalukon jelentkezel. Gond akkor van, ha egyáltalán nem derül ki, hogy kinek küldöd az anyagodat. Bármit ígér is a hirdetés, hagyd ki, ezzel jól nem járhatsz, ld. fent.
  • Igénytelenül vagy érthetetlenül megfogalmazott, helyesírási hibáktól hemzsegő álláshirdetés szövegek. Tudnál olyan főnökkel dolgozni, aki arra sem veszi a fáradságot, hogy legalább egy internetre kikerülő szöveget rendesen megírjon (vagy legalább segítséget kérjen valakitől, aki képes erre)? Szerintünk ilyentől munkavállalóként sem sok jót várhatnál.

Tipp

Volt már, hogy ezerszer is megbántad, hogy pályáztál valahova? Mi a te történeted? Küldd el nekünk a facebook vagy instagram oldalunkon, hadd tanuljunk egymás tévedéseiből!

Ugye nem felejtettél el értékelni?

Csatlakozási nyilatkozat

 

Mi, a(z) …………….(vállalat neve) toborzással foglalkozó szakemberei kijelentjük, hogy számunkra kiemelten fontos, hogy a hozzánk pályázó jelöltek

  • egyszerűen és gyorsan jelentkezhessenek a meghirdetett álláslehetőségeinkre;
  • minden esetben a lehető legrövidebb időn belül korrekt visszajelzést kapjanak a pályázatuk eredményéről;
  • a kiválasztási folyamat során minden publikus szakmai és szervezeti információt megkapjanak a döntésükhöz, hogy nálunk szeretnék-e folytatni a karrierjüket.

 

Ezért csatlakozunk a  kezdeményezéshez, hogy a közösségi visszajelzés adatait felhasználva egyre jobbá tehessük a kiválasztási folyamatainkat és ezáltal még vonzóbb leendő munkáltatóvá váljunk.

Hisszük, hogy ezzel nem csak HR folyamatunkat fejleszthetjük, hanem aktívan hozzájárulunk cégünk megítélésének jobbításához, valódi üzleti értéket teremtve ezáltal a vállalatunknak és partnereinknek.

 

Dátum

 

Aláírás